понеділок, 02 березня 2009 16:17

"Володимир Путін хоче відродити російську імперію"

"Володимир Путін хоче відродити російську імперію"
Керівництво Росії та зокрема Володимир Путін хоче відродити російську імперію. Про це глава Пентагону Роберт Гейтс заявив в ефірі телекомпанії NBC.

На думку Гейтса, саме імперіалістичні наміри створюють перешкоди в американо-російських відносинах. При цьому міністр оборони упевнений, що "імперські замашки" властиві, швидше, Путину, аніж Медведєву. Саме російський прем"єр-міністр всіляко прагне зробити Росію головним гравцем на міжнародній арені.

"Росія дійсно сильно змінилася. Як відзначив на мюнхенській конференції віце-президент (Джо Байден - прім.ред.), зараз якнайкращий шанс для відновлення відносин з Росією", - цитує слова Гейтса інформагентство GHN.

Варто відзначити, що виступ глави Пентагону схвалив і міністр закордонних справ Грузії Грігол Вашадзе. "Те, що ми зараз спостерігаємо, ніщо інше, як спроба відновлення російського імперіалізму. Вторгнення до Грузії, військова агресія, спроба окупації. У разі успішного здійснення плану панування Росії на Південному Кавказі стало б неминучим. Газова війна з Україною в січні є спробою підтвердити свої сфери впливу, тобто повинна відбутися ще одна. Ялта та Захід повинен поступитися Росії тими територіями, які представляють для неї сферу інтересів. Я б побажав, щоб Роберт Гейтс подібні заяви не раз повторював", - підкреслив глава грузинського МЗС.

За матеріалами NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «"Володимир Путін хоче відродити російську імперію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі