понеділок, 17 грудня 2007 16:37

"Погрози Росії завдати ядерного удару по Польщі недопустимі"

Прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що висловлювання начальника генерального штабу ЗС РФ генерала Юрія Балуєвського про можливість завдання ядерного удару по Польщі недопустимі. На думку глави польського уряду, його країна робить все, щоб переговори по ПРО були прозорими для сусідів, у тому числі і Росії.

"Я особисто просив міністра Кліха і міністра Сікорського, щоб вони дослідили попередній хід переговорів і говорили з американцями жорстко, щоб вони піклувалися про польську безпеку і польські інтереси під час цих переговорів. Більш того, щоб повна інформація і повне відчуття прозорості в цих питаннях було у наших сусідів - у НАТО, Євросоюзу, а також у Росії", - заявив Дональд Туск.

Глава польського уряду відзначив при цьому, що висловлювання російського генерала "не стануть умовою для ходу польський-американських переговорів в цій області".

Генерал Юрій Балуєвський заявив на прес-конференції в суботу, що російська система може зреагувати на запуск протиракетної ракети в Польщі і відповісти ядерним ударом.

"Йдеться про провокацію удару у відповідь в результаті помилкової кваліфікації пуску протиракети... Хто візьме на себе відповідальність за автоматичне спрацьовування системи, якщо з території Польщі полетить протиракета збивати іранську ракету через територію Росії?", - заявив глава генштабу Росії. Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «"Погрози Росії завдати ядерного удару по Польщі недопустимі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі