середа, 07 листопада 2007 13:29

"Наша Україна" називає провокацією дії кримської влади відносно татар

Партія "Народний союз "Наша Україна" (НСНУ) заявляє, що кримська влада і міліція провокують міжнаціональні конфлікти в регіоні. Про це йдеться в заяві НСНУ, оприлюдненій на офіційному сайті партії у середу.

У заяві наголошується, що партія стурбована "провокаційними діями кримської міліції проти кримськотатарського населення, які мають місце останнім часом".

"Не бажаючи надати кримським татарам якщо не житло, то хоч би можливість його побудувати на власній землі, органи місцевої влади щедро роздають землі Південного берега і кримських заповідників наближеним комерційним структурам. Очевидно, що за таких обставин вибіркове застосування закону приводить лише до зростання напруженості в Криму", – говориться в документі.

"Саме дискримінаційне ставлення кримської влади до кримськотатарських репатріантів і викликає конфлікти, які набувають все гострішої форми", – сказано в документі.

НСНУ відзначає, що 1 листопада на вул. Балаклавській у Сімферополі "кількасот молодиків здійснили розбійний напад на кримськотатарське селище". "Проте замість затримання ініціаторів нападу міліція, по суті, встала на їх захист, застосувавши силу проти кримських татар", – йдеться в заяві.

Крім того, наголошується в документі, 6 листопада на кримському плато Ай-Петрі "кількасот бійців спецпідрозділу МВС "Беркут" почали масове знесенні літніх кафе та інших будівель, власниками яких є кримські татари. При цьому десятки людей, які намагалися протистояти таким діям, були побиті й затримані".

"Такі політично заангажовані і непрофесійні дії міліції дестабілізують ситуацію в Криму і створюють реальну загрозу міжнаціональному миру в цьому регіоні України", - заявляє НСНУ.

НСНУ вимагає від органів прокуратури "притягати до відповідальності осіб, які організовували й здійснювали напад на мирних громадян в Сімферополі 1 листопада, а також дати оцінку діям міліції у ході конфліктів 1 та 6 листопада на предмет їх відповідності чинному законодавству". "Интерфакс-Украина".

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" називає провокацією дії кримської влади відносно татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі