вівторок, 05 червня 2007 20:51

"Київський метрополітен" готує підвищення плати за проїзд

"Київський метрополітен" готує підвищення плати за проїзд
Комунальне підприємство "Київський метрополітен" пропонує Київській міській державній адміністрації підвищити тарифи на проїзд. Про це повідомив начальник Головного управління цінової політики Київміськадміністрації Василь Яструбинський.

- Київський метрополітен подав нам розрахунки з проханням розглянути їх і вивчити можливість, тобто підтримати їх пропозицію про підвищення проїзду в метрополітені, - сказав Яструбинський.

Він не уточнив, яке підвищення пропонує підприємство, проте відзначив, що собівартість 1 поїздки за розрахунками метрополітену складає 1,01 гривні.

По словах Ятрубинського, Київміськадміністрація вивчає розрахунки тарифів, їх достовірність, а також має намір вивчити фінансово-економічний стан підприємства.

Він додав, що економічні підстави для підвищення тарифів на проїзд в метро існують ще з 2004 року.

Проте Яструбинський не може спрогнозувати, яке рішення ухвалить Київміськадміністрація за підсумками вивчення запропонованих метрополітеном тарифів.

- Питання тут знову стане таким чином: або буде підвищення тарифів, або міський бюджет повинен узяти на себе фінансування метрополітену в 2-м півріччі 2007 року, а це практично, напевно, сотні мільйонів гривень, - заявив він, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Київський метрополітен" готує підвищення плати за проїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі