середа, 28 травня 2008 15:46

"Форекс Клуб": до кінця 2008 р. долар в Україні знову коштуватиме більше 5 гривень

"Форекс Клуб" прогнозує, що до кінця року в Україні долар знову коштуватиме більше 5 грн. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив провідний аналітик Інформаційно-аналітичного центру "Форекс Клуб" Олексій Палій, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, курс євродолар до кінця року прогнозується на рівні 1,47 - 1,49 дол. за євро. Палій повідомив також, що повернення курсу долара пов"язане зі світовими тенденціями його зміцнення, а також з негативами від ревальвації гривні.

Зокрема з середини квітня на світових ринках почалася тенденція зміцнення зростання долара в ціні на валютному ринку "Форекс". Фундаментом для цього послужили позитивні економічні показники в США по ринку житла, інфляції, безробіття і тому подібне Виходячи з цього, експерти прогнозують подальше зміцнення долара, проти основних світових валют. Щодо ревальвації гривні Палій розповів, що НБУ провів ревальвацію гривні в той час, коли почалося зростання курсу національної валюти на світовому ринку. З середини квітня, до середини травня євро проти долара став дешевше на 4% в порівнянні з іншими валютами, американський долар виріс ще більше. Проте НБУ понизив офіційний курс гривні у відношенні до долара на 4%, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «"Форекс Клуб": до кінця 2008 р. долар в Україні знову коштуватиме більше 5 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі