пʼятниця, 01 червня 2007 10:04

"Доктора Смерть", який практикував евтаназію, звільняють достроково (ФОТО)

 
Американський патологоанатом Джек Кеворкян, який відбуває тривалий тюремний термін за вбивство невиліковно хворого пацієнта, буде достроково звільнений сьогодні, повідомляє РИА Новости, з посиланням на агентство АР.

Таке рішення ухвалила ще в грудні минулого року Рада з помилувань штату Мічіган у зв"язку з погіршенням стану здоров"я Кеворкяна, і тим, що він навряд чи являє загрозу для суспільства.

Джек Кеворкян, 79-річний патологоанатом, був звинувачений у вбивстві свого пацієнта, хворого на синдром Луї Гехріга, і засуджений до 25-річного тюремного ув"язнення. Сьогодні очікується його звільнення після восьмилітнього перебування під вартою.

Кеворкян, більше відомий в США під прізвиськом Доктор Смерть, є активним прихильником легалізації евтаназії. З 1990-го року, Кеворкян, за його власним визнанням, допоміг розлучитися з життям 130 пацієнтам.

У 1989 році він сконструював "машину самогубства" - Мерсітрон, систему подачі анальгетиків і токсичних препаратів у кров, для тих пацієнтів, які не здатні були накласти на себе руки іншими способами. Перший пацієнт, що страждав на хворобу Альцгеймера, наклав на себе руки за допомогою такої машини 4 червня 1990 року.

Деякі родичі хворих, яким проводив процедуру евтаназії Джек Кеворкян, виступають проти його звільнення з-під варти, тоді як інші висловл..ть йому свою подяку за надані послуги.

Фото AFP (з сайту газети "Сегодня")

Зараз ви читаєте новину «"Доктора Смерть", який практикував евтаназію, звільняють достроково (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі