субота, 07 липня 2007 10:49

"Аль-Каїда" проникла в Скотланд-Ярд

Вісім співробітників британської поліції підозрюються у зв"язках з екстремістами, зокрема з "Аль-Каїдою", пише в суботу газета Daily Mail.

Повідомляється, що британська контррозвідка MI5 почала перевірку особового складу служб безпеки після терактів в лондонському метро рівно рік тому - 7 липня 2006 року.

Зіставлення даних по поліцейським і по тим, хто імовірно відвідував радикальні учбові заклади ісламістів, а також тренувальні табори терористів в Пакистані і Афганістані, хто регулярно заходив на сайти екстремістів і контактував з проповідниками джихаду, виявило список підозрюваних.

Приводом для перевірки послужили і побоювання, що екстремісти можуть скористатися вимогами влади, що припускають дотримання етнічної пропорції при наборі нових співробітників Скотланд-Ярду, для проникнення в їх ряди. За даними видання, багато ймовірно пов"язаних з терористами працівників не було звільнено лише тому, що у поліції не було "повноважень" позбавити їх посади.

Як розповіло джерело Daily Mail, один з підозрюваних зберіг свою роботу в поліції не дивлячись на те, що його викрили в розповсюдженні через інтернет фотографій страт і вибухів в Іраку. Як виправдання чоловік заявив, що намагався "збільшити інформованість" оточуюючих.

Засекречені розвіддані також не можуть використовуватися як аргумент при звільненні співробітників. Замість усунення від роботи підозрілих персонажів лише не допускають до відповідальних постів, а також встановлюють за ними спостереження.

У MI5 припускають, що організатори невдалої серії терактів в Лондоні і Глазго в кінці червня могли володіти інсайдерською інформацією про те, як саме проводитимуться рятувальні операції в екстремальних ситуаціях.

Зокрема, другий "Мерседес" з вибухівкою, припаркований в лондонському районі Хеймаркет, був залишений там, куди б евакуювали людей у разі детонації першої машини. Слідчі з"ясовують, чи знали терористи про це, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" проникла в Скотланд-Ярд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі