четвер, 20 липня 2006 15:50

Путін вручив нагороди учасникам ліквідації Басаєва

 

Президент Росії Володимир Путін сьогодні вручив  високі державні нагороди учасникам контртерористичних операцій на Північному Кавказі. Серед них є і ті, хто брав участь в ліквідації Шаміля Басаєва.

Нагадаємо, що 10 липня у ході операції в Інгушетії російські спецслужби знищили Басаєва та ще низку бандитів.

Тіло чеченського командира знайшли після вибуху вантажівки, начиненої пластидом. Колону супроводжували 3 легкові автомобілі з бойовиками, серед яких і знаходився терорист.

Від вибуху Басаєву відірвало голову, а тіло розірвало на шматки та сильно понівечило За характерними прикметами було зроблено припущення, що це був саме він. Але російські експерти досі не можуть ідентифікувати тіло.

У мертвого Басаєва взяли відбитки пальців, але ні у федеральній, ні в чеченській базах даних немає відбитків терориста, з якими їх можна було б порівняти. Ще одним варіантом перевірки є генетична експертиза.

Зразки тканин із тіла вже відіслали до лабораторії в Ростові-на-Дону. Однак порівняти їх знову ж таки немає з чим. Оперативникам не вдалося знайти в Росії прямих родичів терориста.

Батько Шаміля Басаєва, Салман, був убитий 2002 року, мати Нуру перед початком другої чеченської війни виїхала в Баку, де згодом померла. Молодший брат Басаєва Валід загинув у своєму будинку під час бомбардування, а старший, Ширвані, ймовірно, перебуває в Туреччині.

Хоча про знищення терориста заявили директор служби безпеки Росії Патрушев та міністр оборони Сергій Іванов, юридично труп Басаєва залишається невпізнаним тілом.

За матеріалами: "Газета по-українськи", Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Путін вручив нагороди учасникам ліквідації Басаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі