неділя, 13 березня 2022 08:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін не планує припиняти війну проти України – офіс Макрона

Путін не планує припиняти війну проти України – офіс Макрона
Путін поінформував Макрона та Шольца про стан справ у переговорах між Москвою та Києвом, але не згадав про припинення вогню. Фото: pravda.com.ua

В офісі президента Франції Еммануеля Макрона заявили, що Володимир Путін не продемонстрував готовності припинити війну проти України під час розмови з Макроном та німецьким канцлером Олафом Шольцем.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на заяву представника французького президента та німецького уряду.

"Шольц та Макрон закликали до негайного припинення вогню в Україні, - йдеться у повідосленні. - Путін поінформував Макрона та Шольца про стан справ у переговорах між Москвою та Києвом, але не згадав про припинення вогню та звинуватив Україну у використанні мирних жителів як живого щита".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кажете, нема війни?" - у братській могилі в Бучі поховали 67 людей

Як повідомляється, під час розмови Макрон звинуватив Путіна у неправдивих заявах про те, що українські сили нібито порушили права людини.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон наступного тижня зустрінеться із лідерами країн Балтії та Північної Європи. Обговорять допомогу Україні.

Зараз ви читаєте новину «Путін не планує припиняти війну проти України – офіс Макрона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі