пʼятниця, 09 листопада 2012 01:25

"Кулю-буржую, зашморг – ментам", - у Львові відзначили день народження Махна
15

Фото: Фото: Євген Борісов

У центральній частині Львова близько півсотні молодиків у масках і з піротехнікою пройшлися нелегальним маршем в честь дня народження Нестора Махна.

Акцію провели представники руху "Автономний Опір".

Спершу активісти задумали проводити марш від пам'ятника Адаму Міцкевичу до Оперного театру. Проте поруч у припаркованих цивільних автомобілях сиділи люди у міліцейській формі, крім того ходили підозрілі особи у цивільному одязі. Тому місце дислокації перенесли.

"Ми проводимо нелегальну акцію тому, що не погоджуємося із режимом, який зараз панує в Україні, - сказав один з організаторів маршу Дмитро. – Ми відмовляємося від цієї системи, ми протестуємо проти неї, а на протест не подають заявки".

Хлопці повідомили, що усе відбудеться у найбільшому спальному масиві міста – Сихові, а зібратися мали на перехресті вулиць Зеленої та Шота Руставелі, там знаходиться зупинка багатьох міських автобусів. Проте замість посадки у транспорт активісти швидко розгорнули центральний банер із лозунгом "Кулю-буржую, зашморг – ментам". Вийшли на проїжджу частину паралізувавши рух транспорту й закричали "Махно не голосував, Махно воював!".

"7 листопада 1888 року народився український народний герой Нестор Махно, - сказав Дмитро. – Махно підняв людей на боротьбу проти іноземних загарбників. Крім того цей чоловік ще сто років тому сказав, що жоден з цих видів влади не дає людям свободи, а лише керує народом заради визиску маленькій групі обраних. Ми з цим не згідні. Махно тоді творив революцію й боровся за парва трудящих і селян, а ми творим її зараз".

Кілька хлопців несли у руках чорні прапори, ще кілька кольорові димові шашки та кольорові вогняні факели. У всіх обличчя були закриті масками. Під час ходи люди вигукували: "Мир хатам, війна палацам", "Свободу чесним, свободу Павличенкам", "Революція", "Воля, нація, соціалізм", "Вище-вище чорний стяг, бо держава кат трудяг" та інші.

Під час ходи кілька хлопців роздавали перехожим листівки про Нестора Махна.

"Павличенки – це ще ода жертва сучасного режиму, - коментує учасник ходи Максим. – Вони не винні, про це говорять свідки, а суд дав довічне батькові. І от Мазурок – ще одна жертва режиму. Він просто був схожий на справжнього вбивцю. Згадайте скількох людей скалічили у відділках і скількох невинних посадили. Ми хочемо хоч когось врятувати і будемо тиражувати цю тему до перемоги"

Таким чином активісти пройшли до Стрийського ринку де швидко без промов та наказів усі розійшлися в різні сторони. Працівники міліції нікого не затримали.

Зараз ви читаєте новину «"Кулю-буржую, зашморг – ментам", - у Львові відзначили день народження Махна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі