четвер, 08 квітня 2010 14:49

Противників виставки про жертви ОУН-УПА затримала міліція (ФОТО)

Міліція затримала 15 активістів патріотичних організацій. Це сталось в "Українському домі" на вул. Хрещатик, 2. Там сьогодні відкрилась виставка "Волинська різня: польські та єврейські жертви ОУН-УПА".

"О пів на одинадцяту нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко почав презентацію. А люди почали кричати "Ганьба!" і "Геть!", - розповідає 25-річна Оксана, представник Молодіжного націоналістичного конгресу.

"Тоді Колесніченко сказав: "Милиция, прошу вывести всех несогласных!" Почалась бійка і штовханина. Люди в штатському хапали незгодних за руки та ноги і виносили на вулицю. Потім з"явився "Беркут", - повідомила жінка.

Півтора десятки протестуючих відвезли до Шевченківського райвідділу міліції.

"Нас у райвідділку 15 осіб. Поки що жодних обвинувачень не висували", - каже телефоном 25-річний Сергій Кузан, заступник голови МНК.

"Серед затриманих є 63-річний пенсіонер Валентин Ігнась. Його побили, на руці сліди крові. Вже до райвідділу викликали "швидку". Медики надали першу допомогу і поїхали. Думаю, що тримати будуть нас не більше 3 годин. До встановлення особи, більше не мають права", - розповів він.

Сергій Кузан переконаний, що "фотовиставка" спрямована на розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі і приниження національної честі та гідності українців. Її проведення має бути заборонене на підставі статті 161 Кримінального кодексу України. В ній йдеться про те, що порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань є кримінальним злочином.
Зараз ви читаєте новину «Противників виставки про жертви ОУН-УПА затримала міліція (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

94

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі