субота, 20 квітня 2019 00:05

Протестуючі планували зірвати зустріч

Протестуючі планували  зірвати зустріч
У 2007 році Олександр Нечипоренко відкривав камінь в постаменті пам'ятника гетьмана Мазепи. Фото: Віктор ФОМЕНКО

Переворот у свідомості пережив у 2007 році держслужбовець Олександр Нечипоренко.

Розповів про це в інтерв'ю Gazeta.ua.

"У серпні 2007 року губернатор Аваков доручив відкрити камінь в постаменті майбутнього пам'ятника гетьмана Мазепи в Коломаці. Завдання здавалося нереальним. Що сказати? Все, що я знав про Мазепу - зрадник, перейшов на бік шведів у війні з Росією, на нього накладена церковна анафема. Вирішив вивчити першоджерела. Всю ніч читав Ключевського, Соловйова, Костомарова. Відкрив багато нового. Мазепа володів 7 мовами, його приймали при всіх дворах Європи, а свої твори йому присвятили такі генії, як Мольєр, Вольтер, Пушкін", - згадав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Як справи, капітане? Нормально все?"

"Наступного дня було багато протестуючих - планували зірвати зустріч. Але вислухали мене мовчки. Після виступу підійшов сільський учитель: "Все, про що ви сказали, знаю давно. Але боявся про це говорити", - додав колишній офіцер-ракетник.

Повне інтерв'ю з Олександром Нечипоренком читайте у свіжому номері журналу "Країна".

Олександр Нечипоренко народився і живе у місті Люботин під Харковом. Закінчив 4 вузи і всі з червоним дипломом. Служив у ракетних Військах Стратегічного Призначення в Красноярському краї. З 1996 року займається бізнесом.

Зараз ви читаєте новину «Протестуючі планували зірвати зустріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі