вівторок, 03 лютого 2009 17:11

Прокуратура змусила Черновецького відновити безкоштовне харчування школярів

Прокуратура змусила Черновецького відновити безкоштовне харчування школярів

У Києві відновили безкоштовне харчування понад одинадцяти з половиною тисяч дітей, які навчаються у школах Деснянського та Голосіївського районів столиці.

Це було зроблене завдяки втручанню прокуратури, повідомляє один з лідерів Блоку Кличка у Київраді Дмитро Андрієвський.

За словами депутата, він отримав офіційну відповідь від прокуратури міста Києва. У листі правоохоронці підтвердили факт призупинення харчування шести з половиною тисяч учнів в 31 навчальному закладі Деснянського району. Також прокуратура виявила зменшення вартості безкоштовного харчування у Голосіївському районі, через що без якісних обідів залишилося понад п"ять тисяч дітей.

Після втручання правоохоронних органів повноцінне харчування дітей було відновлено.

"Перевірка також виявила скорочення видатків по захищених статтях бюджету у галузі освіти. Сьогодні Прокуратурою Києва внесено припис голові Київської міської державної адміністрації, який перебуває на розгляді", - сказав Андрієвський.

На переконання політика, нестача коштів для безкоштовного харчування дітей - перші ластівки колапсу, якого зазнала економіка Києва.

"Більш ніж п`ятимільярдне недовиконання бюджету минулого року - безглузда регуляторна політика, електоральний популізм, неспроможність сформувати бюджет на 2009 рік - все це рано чи пізно мало призвести до негативних наслідків. Проблем щодня стає більше, а Черновецький, схоже, зовсім втратив контроль над містом. Столична влада починає жити за принципом "після нас - хоч потоп"", - додав Андрієвський.

Як відомо, раніше в молодших класах декількох десятків середніх шкіл Деснянського району столиці відмінили безкоштовне харчування.

Нагадаємо, що раніше Д.Андрієвський підкреслював, що київська влада повинна відповісти, чому учні початкових класів столичних шкіл залишилися без безкоштовного харчування.

"Завдяки Чернівецькому проблеми, які накопичилися в Києві, тепер повалилися на столицю, немов лавина. Я підготував запит до міської адміністрації з вимогою терміново надати звіт про ситуацію, що склалася. Також ми звернулися в прокуратуру міста, оскільки відмова чиновників безкоштовно годувати дітей 1-4 класів суперечить Ухвалі Кабінету Міністрів N1591 від 22 листопада 2004 року", - відзначав Д.Андрієвський.

За матеріалами Освiтнiй портал, Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура змусила Черновецького відновити безкоштовне харчування школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі