вівторок, 31 липня 2007 09:19

Прокуратура Росії вибачилася перед ученим за "імідж шпигуна"

Прокуратура Новосибірської області принесла офіційні вибачення вченому Олегу Коробейнічеву за кримінальне переслідування по звинуваченню в розголошенні державної таємниці.

Кримінальна справа відносно завідувача лабораторією кінетики процесів горіння новосибірського Інституту хімічної кінетики і горіння Сибірського відділення РАН Олега Коробейнічева було заведено слідчим відділом новосибірського УФСБ у березні 2006 року.

За версією слідства, в одній з своїх робіт, підготовлених по гранту із США, Коробейнічев опублікував секретні відомості про розробки ракетного палива. Проте після проведення експертизи, що визнала інформацію ученого несекретною, 25 травня справа відносно Коробейнічева була закрита "за відсутністю складу злочину".

У відповідь учений зажадав від прокурорів принести публічні вибачення і очистити його ім"я від "іміджу шпигуна". Спочатку новосибірська прокуратура відповіла Коробейнічеву відмовою.

Як заявив адвокат ученого Андрій Жуков, не дивлячись на вибачення від прокуратури, крапку у цій справі ставити поки рано. Захисник вважає, що прокуратура повинна зобов"язати УФСБ скликати прес-конференцію і зробити на ній офіційну заяву про реабілітацію Олега Коробейнічева, пише у вівторок "Коммерсант"

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура Росії вибачилася перед ученим за "імідж шпигуна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі