четвер, 07 квітня 2022 03:06

"Закликаю всіх керівників громад у тих областях, де немає загрози, робити все, щоб люди повертались" - Зеленський

"Закликаю всіх керівників громад у тих областях, де немає загрози, робити все, щоб люди повертались" - Зеленський
Володимир Зеленський закликав чиновників посприяти поверненню людей в ті області де вже відсутня небезпека. Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський закликав всіх керівників громад у тих областях, де немає загрози безпосередніх зіткнень із ворогом на землі, робити все, що можливо, щоб люди повертались і працювали.

Про це сказав президент під час свого відеозвернення, передає УНН.

"Завершився вже 42-й день російського вторгнення. Для воєнної історії це небагато. Але для життя конкретної людини – це відчутно. Саме зараз багато наших людей, які виїхали після початку вторгнення Росії зі своїх міст, зі своїх громад, можуть задуматися: а що ж далі? А де далі? Зокрема й українці за кордоном. Зокрема й кияни та мешканці інших міст півночі та центру нашої держави, які виїхали у західні регіони. І я закликаю всіх керівників громад у тих областях, де немає загрози безпосередніх зіткнень із ворогом на землі, робити все, що можливо, щоб люди повертались, щоб люди працювали, щоб економічні процеси перезапускалися. Щоб нормальне життя відновлювалося – настільки, наскільки це дозволяє безпека", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський доручив офіційно розірвати торговельні відносини з РФ

Він зазначив, що це стосується міських голів, депутатів міських і обласних рад.

"Шукайте рішення для кожного району, для кожної області! Разом з урядом, разом з нами, з Офісом Президента, разом з депутатами Верховної Ради. Економіка, що працює, – це так само важливо, як і наша хоробра, міцна армія", - додав Зеленський.

За тиждень переселенцям із Бучі можуть дозволити повертатися до міста. Про це сказав мер Бучі Анатолій Федорук. Водночас закликав працівників тих сфер, які забезпечують життєдіяльність міста, повертатися вже зараз.

Зараз ви читаєте новину «"Закликаю всіх керівників громад у тих областях, де немає загрози, робити все, щоб люди повертались" - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі