середа, 15 січня 2020 20:12

Призначення адвоката Януковича заступником голови ДБР: Родини Героїв Небесної сотні протестують

Призначення адвоката Януковича заступником голови ДБР: Родини Героїв Небесної сотні протестують
Родини Героїв Небесної сотні протестують протестують проти призначення Бабікова. Фото: Politeka

Громадська організація "Родини Героїв Небесної сотні" виступила проти призначення адвоката експрезидента Віктора Януковича Олександра Бабікова на посаду заступника голови Державного бюро розслідувань.

Про це йдеться у відкритому листі ГО до президента України, голови Верховної Ради, до генерального прокурора, в.о. директора ДБР та комісії, яка займається відбором кандидатів на посади в Бюро. Відповідний лист організація опублікувала в Facebook.

"Родини загиблих на Майдані, адвокати родин, поранені і учасники Революції Гідності зустрічались із в.о. директора ДБР Іриною Венедіктовою. Ще другого січня ми подавали звернення де заперечували проти призначення на адміністративні посади осіб, які мають конфлікт інтересів… Зокрема, чутки щодо призначення на посаду заступника директора ДБР адвоката Януковича Олександра Бабікова", — йдеться у заяві.

Повідомляється, що під час зустрічі спростування що цього призначення не було.

"На пряме питання Ірина Венедіктова зазначила, що в разі рекомендації його конкурсною комісією за умови проходження спецперевірки, він таки буде призначений. Згодом з'ясувалось, що Бабіков вже проходить спецперевірку. А конкурсна комісія, якій окремо задавали питання, наявність у Бабікова конфлікту інтересів в зв'язку із його діяльністю як адвоката не виявила", — повідомляє ГО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Погрожує і залякує". Родичі Небесної сотні вимагають покарати Портнова

Згідно з інформацією, у комісії заявили, що "Бабіков не є особистим адвокатом Януковича, а лише знайомився із матеріалами цієї справи".

У ГО також наголосили, що за словами в.о. директорки ДБР, "саме на заступника буде покладено аудит справ Майдану, коли ДБР їх отримає".

"Прямо під час зустрічі родини передали Венедіктовій пакет документів на підтвердження того ,що Олександр Бабіков активно захищав Януковича, зокрема, в справі щодо вбивств і насильства над протестувальниками, організованим на думку слідства саме ВФЯ під час протестів взимку 2014-го року", — додали в організації.

У Державному бюро розслідувань визнали, що 2019 року не впоралися зі своїми завданнями.

Зараз ви читаєте новину «Призначення адвоката Януковича заступником голови ДБР: Родини Героїв Небесної сотні протестують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі