пʼятниця, 15 квітня 2011 20:32

Присяжнюк заперечив свою причетність до звільнення редактора газети "Kyiv Post"

Присяжнюк заперечив свою причетність до звільнення редактора газети "Kyiv Post"

Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк спростовує інформацію про те, що нібито його втручання в роботу української англомовної газети Kyiv Post стало причиною конфлікту у виданні.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів у п'ятницю, Присяжнюк відзначив, що на самому початку інтерв'ю журналіст Kyiv Post висунув пропозицію не надсилати його текст на узгодження з міністром.

"Я погодився на пропозицію журналіста про те, що текст інтерв'ю зі мною не погоджується, а відразу йде в номер", - підкреслив керівник Мінагрополітики.

"Я дав" добро ", і незабаром після інтерв'ю відбув у відрядження до Китаю у складі офіційної делегації України на чолі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим. Більше ніяких контактів з журналістами цього видання я не мав", - повідомив Присяжнюк.

Коментуючи інцидент у газеті Kyiv Post, Присяжнюк підкреслив, що йому нічого не відомо про те, чому текст інтерв'ю став причиною протистояння в редакції.

У той же час він висловив припущення, що текст його інтерв'ю було використано однієї зі сторін конфлікту, який існував в редакції газети Kyiv Post.

"Ні контактів, ні розмов, ні вичитки тексту не було, і ніяких претензій до видання у мене теж немає", - резюмував міністр.

Як повідомлялося, редакція газети Kyiv Post почала страйк, вимагаючи повернути на посаду головного редактора Брайана Боннера, звільненого власником видання Мохаммадом Захуром. Журналісти протестують проти "втручання в незалежну діяльність редакції".

"Таким втручанням ми вважаємо рішення видавця Мохаммада Захура звільнити головного редактора Брайана Боннера через відмову зняти з публікації інтерв'ю з міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком" - аргументує свій страйк колектив видання.

Як раніше повідомлялось, журналістам газети "Kyiv Post" заблокували доступ до сайту.

Зараз ви читаєте новину «Присяжнюк заперечив свою причетність до звільнення редактора газети "Kyiv Post" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі