понеділок, 15 жовтня 2007 09:47

Причина вибуху в Дніпропетровську - несправність газорозподільного пункту

Компанія "Дніпрогаз" вважає причиною вибуху газу в житлових будинках Дніпропетровська несправність газорозподільного пункту.

Про це повідомив журналістам генеральний директор "Дніпрогазу" Ігор Іванков.

Іванков повідомив, що комісія проробляє ряд версій несправності газорозподільного пункту (ГРП) - заводський брак, людський фактор, втручання третіх осіб у систему газопостачання.

"Причина в газорозподільному пункті, другий момент тільки в тому, що стало причиною - людський фактор, недбалість наших робітників чи щось інше", - сказав він.

Зі слів Іванкова, мережі зношені, й питанням їх відновлення повинен займатися власник в особі Фонду державного майна.

"Відповідно до договору між нами й власником мереж (ФДМУ), ми повинні вкладати 4% від вартості, ми це робимо, але це сума недостатня... Ми не можемо будувати нові, міняти старі, ми можемо тільки ремонтувати (мережі) за фактом. Ті гроші, які є, їх просто недостатньо, тому що немає правильного підходу у фінансуванні, не тільки в нас, але й по всій Україні", - сказав він.

Іванков також повідомив, що ведеться внутрішнє розслідування, чому люди не могли додзвонитися в аварійну газову вранці 13 жовтня.

"Служби безпеки вилучили жорсткий диск, на якому фіксуються всі дзвінки служби "04", - сказав він, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Причина вибуху в Дніпропетровську - несправність газорозподільного пункту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі