вівторок, 01 грудня 2009 15:20

Президента Сербії судитимуть за розпивання шампанського на стадіоні

Президента Сербії судитимуть за розпивання шампанського на стадіоні
Президент Сербії Борис Тадіч з"явиться сьогодні перед бєлградським міським судом по звинуваченню в "непристойній поведінці" на спортивному заході.

Главі держави, а також міністрові спорту Снежані Маркович-Самарджич, спікерові столичного парламенту Олександру Антічу і президентові Футбольного союзу Сербії Томіславу Караджичу загрожує штраф в розмірі від 30 тисяч до 50 тисяч динарів (від 325 до 550 євро) або 60 днів позбавлення волі.

Кілька тижнів тому президент і його супутники після футбольного матчу збірних Сербії і Румунії підняли келихи шампанського, святкуючи перемогу своєї команди. Серби тоді обіграли гостей з крупним рахунком 5:0 і здобули "путівку" на першість миру.

За цим заняттям всю компанію в VIP-ложі столичного стадіону "Црвена Звєзда" застали вартові порядку і склали протокол. Річ у тому, що розпивання спиртних напоїв на стадіонах до, в час і після змагань тут досить жорстко санкціонується, що, втім, не завжди зупиняє як простих "фанатів", так і високопоставлених політиків.

Президент республіки відмовився від посилань на імунітет, і справа була передана до суду. "Якщо я порушив закон, узявши в руки запропонований келих шампанського, то понесу відповідне покарання, тобто заплачу штраф як будь-який громадянин республіки", - заявив Тадіч.

Слухання у справі, яке в місцевих ЗМІ фігурує під назвою афера "Шампанське", почалося о 11 годині за місцевим часом. Президент має намір особисто з"явитися в зал суду, повідомила його прес-служба, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Президента Сербії судитимуть за розпивання шампанського на стадіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі