вівторок, 19 лютого 2008 16:58

Президент Алжиру домовляється з Путіним про забраковані МіГи, нафту і газ

У Кремлі у вівторок президент Алжиру Абдельазіз Бутефліка зустрічається з лідером РФ Володимиром Путіним. Одна з головних тем - військово-технічне співробітництво. Напередодні візиту багато шуму наробила новина про те, що Алжір збирається повернути Росії 15 винищувачів МІГ-29, поставивши під загрозу контракт в 1,2 млрд доларів. Президенти обговорять також нафту і газ.

Путін і Бутефліка - давні знайомі. Нинішня зустріч лідерів в Кремлі - вже сьома. У березні 2006 року російський президент наніс бліц-візит до Алжіру, де на переговорах зі своїм колегою врегулював питання алжірської заборгованості перед РФ. Алжир зобов"язався купити російські товари, в основному за програмою ВТС, нагадує "Інтерфакс".

У Кремлі сьогодні мова також піде про торговельно-економічну взаємодію. "Нова зустріч на вищому рівні покликана дати додатковий імпульс зміцненню давніх багатопланових зв"язків між Росією і Алжиром", - відзначило джерело в Кремлі.

"Будуть предметно розглянуті питання торговельно-економічної співпраці - зокрема в нафтогазовій сфері з урахуванням ролі Росії і Алжиру в забезпеченні міжнародної енергетичної безпеки - а також подальшої взаємодії у сфері ВТС", - уточнив представник адміністрації президента РФ.

Зараз ви читаєте новину «Президент Алжиру домовляється з Путіним про забраковані МіГи, нафту і газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі