пʼятниця, 04 травня 2018 09:20

Представниця "Правого сектору" пояснила своє висловлювання про "жидів"

Представниця "Правого сектору" пояснила своє висловлювання про "жидів"
"Правий сектор" брав участь у "Марші українського порядку" 2 травня в Одесі. Фото: facebook.com/asketka

Очільниця одеського "Правого сектору" Тетяна Сойкіна попросила вибачення за свою скандальну антисемітську заяву.

Відповідні слова вона оприлюднила у Facebook.

"Репліка, за яку мене розкритикували, була наступною: "Україна буде належати українцям, а не жидам. Ні олігархії! Слава Україні!". По-перше, я хочу попросити вибачення у всіх, кого образила ця фраза. По-друге, наголошую, що під "жидами" я не мала на увазі євреїв, адже звинувачувати НВР "Правий сектор" в антисемітизмі - абсурд... Ми чітко розрізняємо поняття "євреї" та "жиди". Перші - представники дружньої нації. Ті, хто разом з нами бореться за Україну та її майбутнє. Другі - ті, хто належить до олігархічних кланів і керуючись своїми меркантильними інтересами грабує та знищує Україну", - написала Сойкіна.

Вона наголосила, що у лавах "Правого сектору" багато євреїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеському активісту вистрілили у потилицю

Під час "Маршу українського порядку" в Одесі 2 травня лідерка місцевого "Правого сектору" Тетяна Сойкіна виступила з промовою, у якій заявила, що "Україна буде належати українцям, а не жидам". Ці слова викликали шквал критики. А міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за публічні заклики до порушення расової і національної рівноправності людей.

Зараз ви читаєте новину «Представниця "Правого сектору" пояснила своє висловлювання про "жидів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі