середа, 20 червня 2007 13:56

Правозахисники вимагають заборонити книги депутатів за антисемітську спрямованість

Російські правозахисники вимагають заборонити 12 книг, на їх думку, расистської та антисемітської спрямованості. У Московському бюро з прав людини упевнені, що відібрані ними видання представляють суспільну небезпеку, оскільки можуть стати для екстремістів "керівництвом до дії".

В опалу попали 12 "наибільш одіозних книг". Це книга Володимира Авдеєва "Белые Альвы", книги Григорія Клімова "Красная каббала" та "Протоколы советских мудрецов", Бориса Міронова "Иго иудейское", "Приговор убивающим Россию" и "Чубайс – враг народа", Юрія Мухіна "Евреям о расизме", Михайла Назарова "Жить без страха иудейска", Олега Платонова "Еврейский вопрос в России" та "Мифы и правда о погромах".

Крім того, є в списку і твори депутатів Держдуми - Андрія Савельєва "Время русской нации" і Олександра Севастьянова "Время быть русским".

Правозахисники стверджують, що дана література підпадає під визначення "екстремістської", оскільки містить пропаганду расизму і антисемітизму. Як приклад приводиться книга Владимира Авдєєва, в якій автор ділить раси на "близькі до людей" і "близькі до мавп". До останніх, на його думку, відносяться негри і американці.

У книзі Андрія Савельева йдеться про "засилля інородців". Щоб позбавитися від нього, автор пропонує примусити 25 мільйонів російських мусульман прийняти православ"я. Євреїв депутат Держдуми звинувачує в споюванні російського народу, який інакше, упевнений парламентарій, ніколи б не спився, оскільки "відчуває інстинктивну огиду до горілки".

Сьогодні в Росії як екстремістські заборонені тільки два твори: "Книга єдинобожності", написана в XVIII столітті основоположником ваххабізму Ібн-Абд-аль-Ваххабом, і музичний альбом омської рок-групи Order "Музика білих". Проте в найближчий день список може поповнитися 14 книгами турецького філософа і богослова Бадіуззамана Саїда Нурсі і творами російського автора Юрія Петухова "Четвертая мировая" и "Русский Холокост", повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «Правозахисники вимагають заборонити книги депутатів за антисемітську спрямованість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі