субота, 14 березня 2020 12:03

Уряд проведе екстрене засідання через коронавірус

Уряд проведе екстрене засідання через коронавірус
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль збирає екстрене засідання уряду через коронавірус.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль збирає екстрене засідання уряду, де розглянуть рішення РНБО щодо обмежувальних заходів з протидії поширення коронавірусу в країні.

Прем'єр попередив, що засідання пройде у закритому режимі, оскільки "розглядатимуться документи з обмеженим доступом", повідомляє УНІАН.

Шмигаль наголосив, що ухвалюватимуть ініціативи виключно президента Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діємо на випередження – Зеленський звернувся до українців

Розглядатимуться наступні питання:

закриття на два тижні пунктів пропуску через кордон для регулярного пасажирського сполучення з 17 березня;

припинення в'їзду на територію України іноземців протягом двох тижнів з 16 березня; закриття на два тижні контрольних пунктів на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями з 16 березня.

Крім того, урядовці розглянуть питання фінансування Мінфіном виготовлення тестів для діагностики коронавірусу Інститутом молекулярної біології і генетики НАН України на передачу МОЗ, а також забезпечення необхідними засобами захисту медиків, правоохоронців й рятувальників.

Станом на ранок 14 березня у світі зареєстровано вже 145 369 випадків інфікування коронавірусною інфекцією, в Італії кількість хворих перетнула позначку 17 тисяч. В Україні зафіксовано два лабораторно підтверджених випадки інфікування коронавірусом та одна смерть.

Зараз ви читаєте новину «Уряд проведе екстрене засідання через коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі