четвер, 05 листопада 2009 07:32

Пов"язка - головний засіб боротьби з грипом - експерт

Пов"язка - головний засіб боротьби з грипом - експерт

Марлева пов"язка, попри всю її простоту, є головним засобом боротьби з будь-якою епідемією.

Про це у середу ввечері в ефірі Шустер Live заявив гендиректор Українського медичного союзу, колишній глава відділення ВООЗ в Україні Юрій Суботін.

"Пов"язка - це переривання шляху передавання вірусу. Вона не рятує на 100%, але все ж працює", - зазначив експерт.

Суботін наголосив, що Україні не варто очікувати на закупівлю вакцини від грипу A/H1N1.

"У більшості країн зараз проводиться вакцинація від сезонного грипу. Щеплення від "свинячого" грипу роблять лише в декількох країнах, де виробництво налагоджене. Це США, Корея, Канада тощо. Проте зараз виробництво вакцини лише частково покриває потреби цих країн, тому про експорт поки мова не йде. Нам не варто на це надіятись", - розповів глава Українського медсоюзу.

Він сказав, що введення карантину при грипі є взагалі неприйнятним.

"Повітряно-крапельна інфекція - це викид вірусу у межах 2-3 м під час звичайної розмови, а далі куди вітер віднесе. Той карантин, який введений в деяких областях України, - це лише профілактичні заходи", - відмітив медик.

Екс-глава українського відділення ВООЗ закликав людей приймати препарати лише за рекомендацією особистого лікаря. Він порадив не слухати політиків, які дають рекомендації, не зовсім розуміючи про що йдеться.

"Профілактичне прийняття препарату "Таміфлю" і "Озелтамивір" не рекомендується. Це дуже шкідливо, бо там багато побічних ефектів", - відзначив Суботін.

Він також додав, що "ми не знаємо, з яким збудником інфекції зіштовхнулась Україна".

Нагадаємо, один із лікарів сьогодні повідомив, що "від носіння масок на вулиці і в метро не користь, а шкода".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Пов"язка - головний засіб боротьби з грипом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі