субота, 25 жовтня 2014 14:30

"Присвячується Андрію Шершню" - волонтери модернізували шість гвинтівок "Рекорд"
4

Шість гвинтівок "Рекорд" калібру 7,62 * 54 готові і передані у 3-й полк спецназу ГУР. Проект по їх модернізації присвячений загиблому в ході АТО старшині спецназу Андрію Шершню.

Про це пише на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук волонтер Павло Кащук.

"Присвячується Андрію Шершню ... Пам'ятаєте, колись ми шукали ложа і приклади для старих гвинтівок "Рекорд" 7.62 (калібр 7,62 * 54)? Так от, проект вже реалізований. 6 гвинтівок готові і передані в 3-й полк спецназу ГУР. Хочу поділитися подробицями.

На жаль, нас не вистачає на всі проекти, і в деяких ми беремо участь лише фінансово. Ми з вами беремо участь. Отже, місяць тому зважили всі "за" і "проти" і виділили 100 тис. грн. на відновлення 6-ти гвинтівок, які знайшлися на складах МО (і ще 30 тис. доплатили інші спонсори). Майже по 22.000 грн на гвинтівку. Приціли Vortex, виготовлення лож, відновлення УСМ і ствола, фінські 7-секційні глушники, сошки і т.д", - пише він.

При цьому він пояснює, що левова частка цих коштів пішла на такі пристосування як приціли, сошки і глушники.

"Дивані експерти вже напевно знайшли в інтернеті імпортні гвинтівки 308-го калібру за менші гроші і готові звинуватити нас в дурному рішенні? Готові парирувати. Велика частина суми пішла саме на приціли, сошки і глушники, які й до імпортного стовбуру потрібно було б також докуповувати.

Але у наших "Рекордів" є одна незаперечна перевага - фактично "нескінченний" боєприпас. Хто вже стикався з пошуком і придбанням імпортних патронів 308, в курсі - в Україні один такий патрон коштує не менше 20-ти гривень та й то буде мисливським з легкою кулею без сталевого сердечника. Чого вже говорити про бронебійні патрони. Їх в триста восьмого не дістати.

А тут стандартний патрон 7.62х54, а якщо потрібно - навіть Б-32, якому бронежилет, каска або навіть легкий бронетранспорт - не перешкода. До того ж у відібраних рекордів відмінні стовбури. Скоро побачимо результати відстрілів на дальній дистанції, а поки просто погралися на 100 метрів. Стріляв одного разу з оригінального "Рекорду". Дуже помітна різниця у віддачі", - продовжує він.

"Що означає слово Шершень на прикладі? Проект присвятили Андрію Шершню - старшині спецназу, інструктору зі снайпінгу. Андрій був чудовим учителем, спортсменом і спецназівцем за покликанням. Він неодноразово отримував пропозиції перейти на високі оклади в елітну "Альфу", але залишився вірним спецназу. Андрій Шершень загинув на сході разом з усією своєю групою виконуючи бойове завдання. Тепер його будуть пам'ятати не тільки товариші по службі, а й вороги", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «"Присвячується Андрію Шершню" - волонтери модернізували шість гвинтівок "Рекорд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі