пʼятниця, 01 липня 2022 15:51

Послаблення спеки й грози з градом: оновили прогноз на вихідні

Другий день липня обіцяє українцям високу температуру повітря.

Упродовж дня суботи передбачається +26...32°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Липень розпочався в Україні спекою – десь помірною, десь сильнішою, і локальними грозовими дощами в Карпатах. Дощі завтра в більшості областей малоймовірні, лише в західній частині країни місцями пройдуть короткочасні, з грозами й подекуди з градом. Вітер буде південно-східний, на Лівобережжі – північно-східний, помірний, у східних областях і в Приазов'ї можливі сильні пориви до 15-20 метрів за секунду", – написала вона.

Трохи свіжіше завтра буде на Чернігівщині, Сумщині, Полтавщині, Луганщині, Донеччині, +24...28°С. І також нарешті спека послабне на Закарпатті, Львівщині та в Івано-Франківській області, очікується +27...30°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжня літня погода: як розпочнеться липень в Україні

У Києві 2 липня передбачається сонячна суха погода з максимальною температурою повітря близько +28...29°С. Загалом найближчими днями у столиці переважатиме помірна спека, до +28...32°С. Зниження температури повітря очікується з 8 липня, до +23...27°С.

Автор: facebook.com/tala.didenko/
  Додаток до прогнозу погоди на 2 липня
Додаток до прогнозу погоди на 2 липня

"Субота–неділя традиційно в нашій свідомості сприймаються, як вихідні, коли люди більше розвантажують думки, тіло, справи, поведінку. Хай так і буде, в кого виходить, але під час війни треба бути свідомішим – зайву безпечність і окозамилювання поки що можна відкласти, краще – обережність, уважність, власна безпека й безпека близьких. З огляду на велику кількість українців, які зараз перебувають у дружній чудовій Польщі, до уваги така інформація", – додала синоптикиня.

Завтра Польщу перетинатиме атмосферний фронт, який принесе короткочасні грозові дощі й послаблення спеки. Температура повітря знизиться завтра практично повсюди до +21...28°С. Контрасти в зоні фронту очікуються значними, до +15...20°С, тому подекуди можливі шквали й сильні зливи.

Цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях. У липні аномально високі температури на заході збережуться. У серпні температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця.

Зараз ви читаєте новину «Послаблення спеки й грози з градом: оновили прогноз на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі