четвер, 08 лютого 2007 10:10

Портрет Лазаренка повернули на дошку пошани у мерії Дніпропетровська

Портрет Лазаренка повернули на дошку пошани у мерії Дніпропетровська

Портрет екс-прем"єра, лідера партії "Громада" Павла Лазаренка в середу, 7 лютого, повернули на Дошку почесних громадян Дніпропетровська в приміщенні мерії міста.

Рішенням сесії Дніпропетровської міськради на початку 1996 року звання почесного громадянина міста було присвоєно Лазаренку за будівництво метрополітену в обласному центрі. Однак згодом його фотографія зникла з Дошки почесних громадян.

Секретаріат Дніпропетровської міської ради на депутатський запит представників Блоку Лазаренка нещодавно повідомив, що Лазаренко залишається почесним громадянином міста.

На даний час його фотографія вивішена поруч з портретом екс-президента Леоніда Кучми.

17 листопада 2006 року Апеляційний суд Дніпропетровської області відновив Лазаренка як депутата Дніпропетровської облради.

Екс-прем"єр України знаходиться в США з лютого 1999 року. Там він звинувачується у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 роках.

25 серпня 2006 року суд Північного округу штату Каліфорнія встановив йому міру покарання у 9 років ув"язнення (108 місяців) і штраф у $10 млн за здирництво грошей і спробу їхнього відмивання.

30 вересня суд задовольнив клопотання про відстрочку виконання вироку суду до апеляційного розгляду справи, пише Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Портрет Лазаренка повернули на дошку пошани у мерії Дніпропетровська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі