середа, 21 жовтня 2020 18:54

Портнову винесли попередження за хамство та погрози в соцмережах

Портнову винесли попередження за хамство та погрози в соцмережах
Ексзаступник глави адміністрації Януковича Андрій Портнов. Фото: aportnov.com

Адвоката, ексзаступника глави адміністрації Януковича Андрія Портнова притягли до дисциплінарної відповідальності за хамство і погрози у соцмережах.

Це рішення ухвалила дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області після розгляду скарги "5 каналу".

"Адвокат Портнов використовує свої акаунти в соціальних мережах для погроз і таврування осіб із протилежними політичними поглядами. Портнов допускає брутальні і зневажливі висловлювання щодо журналістів, систематично "поливає брудом" діяльність п'ятого президента України Петра Порошенка, звання якого зберігається довічно і охороняється законом", - зазначається у матеріалах справи.

Також заявляють, що Портнов посилається на статус адвоката для отримання інформації з обмеженим доступом, що ставить під удар його репутацію як правозахисника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не забудьте спустошити свої відра від жовчі". Дружина Остапчука опублікувала емоційний допис

Дисциплінарна комісія визнала, що публічні висловлювання Портнова, які містять нецензурну лексику і погрози, суперечать принципам професійної етики адвокатів.

На це рішення Портнов відреагував на своїй сторінці у Facebook.

"Звичайно, як винесли попередження, так і скасують, особливо з огляду на те, що рішення прийняли адвокати, які п'ять років займалися реабілітацією оточення головного державного і військового злочинця за заявою його ж телеканалу", - пише адвокат.

18 листопада 2019 року журналісти "Слідство.Інфо" повідомили, що Андрій Портнов з 2017 року погрожує прокурорам. Погрози з номера Портнова отримували співробітник ГПУ Олександр Божко, колишній очільник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк та ще один співробітник ГПУ. Зазначається, що вони розслідували справи, в яких фігурує адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Портнову винесли попередження за хамство та погрози в соцмережах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі