середа, 16 січня 2019 20:39

Порошенко підписав закон про булінг: яким буде покарання

Порошенко підписав закон про булінг: яким буде покарання
Порошенко 16 січня підписав закон щодо протидії булінгу. Фото: Мarker

Президент Петро Порошенко 16 січня підписав закон про булінг.

Законопроект визначає поняття "булінг" та вводить адміністративну відповідальність за нього. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Булінг каратиметься штрафом у розмірі 850-1700 гривень або громадськими роботами на 20-40 годин. Водночас, булінг групою осіб матиме суворіше покарання: штраф 1700-3400 гривень або громадські роботи на термін 40-60 годин. Такий ступінь покарання закон визначає для підлітків віком 14-16 років, які займаються булінгом, однак його будуть накладати на батьків чи опікунів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі вирішили "продати" однокласника

Водночас закон передбачає покарання для керівника освітнього закладу, якщо він не повідомить Національну поліцію про факти булінгу. Його чекає штраф у розмірі 850-1700 гривень або виправні роботи на один місяць з відрахуванням 20% заробітку.

18 грудня ВР підтримала штрафи за булінг у школах. Ними каратимуть учнів, а також учителів, директорів шкіл — за бездіяльність.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підписав закон про булінг: яким буде покарання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі