понеділок, 23 березня 2020 11:31

Понад 15 тис. українців повернулися додому за добу

Понад 15 тис. українців повернулися додому за добу
Сьогодні планують оформити евакуаційні поїзди з Латвії та Польщі.Фото: Державна прикордонна служба

Понад 22 тис. осіб оформили прикордонники за минулу добу.

З них на в'їзд – понад 15 тис., більш як 13 тис. – це українці, які повернулися з-за кордону, повідомили в Державній прикордонній службі України.

Сьогодні планують оформити евакуаційні поїзди з Латвії та Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення про надзвичайний стан можуть розглянути завтра - ЗМІ

"Державна прикордонна служба України продовжує роботу та взаємодію з іншими органами щодо забезпечення доставки додому українців, які перебувають на суміжній стороні без транспортних засобів. Упродовж доби із залученням транспортних засобів органів місцевої влади та ДСНС забезпечено доставку в Україну майже 4 тисяч наших співвітчизників", - написали в повідомленні.

За добу прикордонники та працівники санітарно-карантинних підрозділів опитали людей про стан здоров'я та виміряли температуру у більш як 15 тис. осіб. В пункті пропуску "Бориспіль" під час оформлення на приліт пасажирів одного з авіарейсів, українець поскаржився на погане самопочуття. Усі служби діяли відповідно до алгоритму. Чоловіку провели експрес-тест, що показав позитивний результат і підтвердив захворювання на коронавірус. Хворого одразу відвезли до інфекційного відділення лікарні.

В зоні ООС прийняли окремі рішення щодо перетинання лінії розмежування в обох напрямках майже 100 громадянами, а адмінмежу з ТОТУ АР Крим учора перетнули 215 осіб. Із 00:00 22 березня 2020 року припинили пропуск людей і транспорту через лінію розмежування.

Кордони країн Євросоюзу можуть залишатися закритими протягом двох років. Розвиток ситуації з коронавірусом в країнах Європи набуває неприємної тенденції. Кількість підтверджених випадків коронавірусу у світі станом на 22 березня перевищила 307 тис. осіб. Зафіксовано 13 699 летальних випадків, 96 006 випадків одужання пацієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Понад 15 тис. українців повернулися додому за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі