вівторок, 07 липня 2009 10:03

Помер колишній міністр оборони США Макнамара

Помер колишній міністр оборони США Макнамара
На 94 році життя помер колишній міністр оборони США Роберт Макнамара, якого вважають головним архітектором війни у В"єтнамі.

Зі слів дружини, Макнамара не був хворий, він помер тихо уві сні.

Багато критиків війни у В"єтнамі вважають його символом невдалої політики, яка призвела до загибелі більш ніж 58 тисяч американських військових. Макнамара очолював оборонне відомство США в адміністраціях Джона Кеннеді і Ліндона Джонсона.

На період перебування Макнамара в Пентагоні припадає Карибська криза - напружене протистояння між СРСР і США через розміщення Радянським Союзом ядерних ракет на Кубі в 1962 році.

Втім, Карибська криза лише зміцнила позиції Макнамара в адміністрації, де він перебував довше за будь-якого іншого шефа Пентагону.

У 1968 році Макнамара пішов з посади міністра, після чого очолив Світовий банк, де пропрацював до 1981 року. Свою кар"єру екс-міністр продовжив як директор та консультант різних приватних і державних організацій.

Останні роки життя Макнамара присвятив поліпшенню систем освіти, управління та охорони здоров"я. При цьому він не користувався своєю популярністю, уникаючи участі у різноманітних телевізійних шоу і под.

За матерiалами: Lenta.ru, РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Помер колишній міністр оборони США Макнамара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі