четвер, 14 червня 2007 11:12

Помер глава сім"ї Ротшильдів

На 99-му році життя помер глава знаменитої сім"ї банкірів - барон Гі де Ротшильд. Про смерть найстаршого члена сім"ї, що помер 12 червня, Ротшильди офіційно повідомили в середу.

Гі де Ротшильд, що народився в 1909 році, під час Другої світової війни брав активну участь у французькому визвольному русі й був одним із близьких сподвижників майбутнього президента Франції де Голля. У 1949 році Гі де Ротшильд очолив сімейний банківський бізнес, проте займатися політикою не покинув. У 1960-1970-х роках він вважався однією з найбільш впливових "тіньових" фігур у партії прихильників де Голля.

У 1981 році президент Франції Франсуа Міттеран націоналізував банк Ротшильдів, проте 6 років опісля за активної участі Гі де Ротшильда банк повернувся до колишніх власників.

Окрім політики і бізнесу Гі де Ротшильд прославився розведенням чистокровних коней, що завоювали численні призи на скачках у Європі, а також активною меценатською і добродійною діяльністю, повідомляє  Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Помер глава сім"ї Ротшильдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі