пʼятниця, 13 серпня 2010 10:50

Полтавець за два роки пограбував 20 церков на Прикарпатті

Полтавець за два роки пограбував 20 церков на Прикарпатті

На Прикарпатті спіймали зловмисника, який пограбував десятки церков в Західній Україні.

Міліція продовжує встановлювати, звідки були викрадені 12 Євангелій та 8 ікон протягом двох років. Найбільше крадій поцупив старожитностей в Івано-Франківській, Тернопільській та Чернівецькій областях.

У крадія було двоє спільників із Полтави та Харкова. Вони допомагали йому збувати церковні речі через інтернет.

Полтавця прикарпатські правоохоронці спіймали у Надвірній. Під час затримання у зловмисника були вилучені рукавиці та спеціальне обладнання для пошкодження решіток на вікнах. Крім того, в його сумці виявлені атласні карти, зошит та записник із списком церков. Чоловік стародавні книги вивозив велосипедом. Таким чином довго залишався непоміченим.

Як повідомили кореспонденту Gazeta.ua в прес-службі УМВС в Івано-Франківської області, у ході розслідування кілька десятків міліціонерів по змінам охороняли культові споруди, де зберігались старовинні Євангелія. Оперативно-слідча група міліції провела обшуки за місцем проживання підозрюваного у Полтавській області.

У 2009-2010 роках було скоєно кілька пограбувань церков у західних областях. Металевим ломом невідомий виламував грати у культових спорудах.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що на Волині спіймали контрабандиста, який перевозив стародруки Адама Міцкевича.

Зараз ви читаєте новину «Полтавець за два роки пограбував 20 церков на Прикарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі