понеділок, 21 вересня 2009 17:21

Польське посольство в США отримало "нагоняй" від Варшави

Польське посольство в США отримало "нагоняй" від Варшави

Офіційна Варшава залишилася незадоволена діями польського посольства у Вашингтоні, що не зуміло переконати США розмістити в цій європейській країні елементи своєї системи. Як повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на свого кореспондента, у зв"язку з цим дипломатична місія Польщі в США отримала з Варшави догану.

Раніше польське міністерство оборони охарактеризувало рішення адміністрації США як "катастрофу".

Про відмову адміністрації БаракаОбами від планів щодо розміщення в Східній Європі елементів американської ПРО стало відомо 17 вересня. За словами самого президента США, це рішення було ухвалене у зв"язку з оцінкою США іранської військової загрози, що змінилася.

Раніше саме захист від Ірану називався головною причиною розміщення американських протиракет в Польщі і радара в Чехії.

Москва, у свою чергу, наполягала, що розгортання військових об"єктів США в Європі загрожує безпеці Російської Федерації. Пізніше Обама заявив, що останнє рішення Вашингтона щодо системи ПРО в Європі не пов"язано з позицією Росії. Крім того, він підкреслив, що Москва завжди параноїдально ставилась до цього питання, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Польське посольство в США отримало "нагоняй" від Варшави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі