субота, 18 грудня 2021 17:20

Польща змінила умови перетину кордону для українців

Польща змінила умови перетину кордону для українців
15 грудня прикордонники Польщі почали вимагати результати негативного тесту на коронавірус. Фото: volyn24

Польща змінила правила пропуску через кордон для громадян України.

Тепер в'їзд в країну стане легшим для маленьких дітей, студентів та певних робітників. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Без негативного результату тесту на коронавірус кордон Польщі можуть перетинати:

- діти до 5 років;
- люди, які здають випускні іспити у школах, ліцеях та вищих навчальних закладах, іспити, які підтверджують кваліфікацію професії, що проводять екзаменаційні комісії, а також опікуни;
- певні робітники: водії вантажних транспортних засобів, члени екіпажів повітряних суден, обслуговуючий персонал потягів, члени екіпажу морських суден, особи, які працюють у медичних закладах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ті, хто перехворів коронавірусом, будуть отримувати сертифікат у "Дії"

Вимагати результати негативного тесту на коронавірус, зробленого не раніше ніж за 24 години до в'їзду, прикордонники Польщі почали 15 грудня. Крім цього результату, необхідно мати при собі сертифікат про вакцинацію.

Ця вимога не стосується людей, які навчаються на території Польщі чи в сусідній країні та опікунів, які їх супроводжують, а також дітей, що відвідують дитячі садочки на території Польщі та сусідніх держав у супроводі опікунів.

Міністерство закордонних справ оновило 10 грудня інформацію щодо відкритих країн для українських туристів. Кілька європейських держав через локдаун закрили кордони або рекомендують утриматися від подорожей.

Станом на 10 грудня українським туристам заборонено подорожувати до: Білорусі, Болгарії, Мальти, Сан-Марино та Словаччини.

Повністю вакциновані українці можуть потрапити до: Бельгії, Естонії, Іспанії, Латвії, Литви, Німеччини, Фінляндії, Франції, Чехії та Швеції. За умови наявності сертифіката вакцинації або довідки про одужання відкрита лише Данія. Вакцинація, сертифікат про одужання або тест приймають у таких країнах: Андорра, Боснія і Герцеґовина, Молдова, Північна Македонія, Сербія, Туреччина й Хорватія.

Зараз ви читаєте новину «Польща змінила умови перетину кордону для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі