вівторок, 17 травня 2011 12:04

Польща обіцяла спростити візовий режим з Україною під час Євро

Польща обіцяла спростити візовий режим з Україною під час Євро

У Генеральному консульстві Республіки Польща у Львові розглядають два варіанти спрощення візового режиму між Польщею та Україною на час Євро-2012.

Про це повідомили 16 травня під час прес-конференції голів МЗС Польщі та України представники візового відділення Генерального консульства Республіки Польща у Львові.

Перший варіант - під час проведення Євро- 2012, українці, які мають квитки на матчі чемпіонату у Польщі, можуть отримувати шенгенські візи на польсько-українському кордоні, без відвідування консульств. Другий можливий варіант - збільшити персональний склад польських консульств в Україні, щоб спростити процедуру надання віз. Який варіант буде прийнятий польською владою, повідомлять ближче до Чемпіонату Євро-2012.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив: "Консульства Польщі в Україні видають українцям більше шенгенських віз, ніж всі європейські консульства разом взяті. Ми зацікавлені у спрощенні візового режиму між Польщею і Україною. За два місяці Польща головуватиме в ЄС, це повинно бути використано для інтеграції України в Європейський Союз".

Нагадаємо, керівник поліційного відомства Європейського Союзу Роб Вейнрайт, представляючи у Брюсселі доповідь, присвячену питанням боротьби з організованою злочинністю у ЄС висловив думку, що скасування візового режиму для України та інших пострадянських країн може сприяти поширенню організованої злочинності у Європі.

Зараз ви читаєте новину «Польща обіцяла спростити візовий режим з Україною під час Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі