середа, 24 червня 2020 13:04

"Поламався літак": світові лідери проігнорували путінський парад

"Поламався літак": світові лідери проігнорували путінський парад
Парад в Москві: хто прийняв запрошення Путіна. Фото: reuters.com

У Москві проходить військовий парад до 75-річчя закінчення Другої світової війни в Європі, раніше перенесений з 9 травня на 24 червня через пандемію коронавірусу.

Як повідомили росЗМІ, в параді беруть участь глави країн СНД Білорусі, Узбекистану, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Таджикистану, а також Боснії та Герцеговини, Сербії й самопроголошених Південної Осетії та Абхазії.

Жоден з лідерів ЄС на урочистості не прибув. Глава Чехії Мілош Земан скасував візит через пандемію коронавірусу, Хорватії Зоран Мілановіч - через несправність урядового літака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світові лідери відмовляються їхати в Москву на парад

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто до 23 червня був єдиним представником МЗС від ЄС серед підтверджених гостей параду, однак заявив, що у нього "заплановані інші офіційні справи", й покинув Росію.

У параді беруть участь 216 одиниць військової техніки, 75 літаків і вертольотів різних типів, маршем пройдуть 13 тис. російських військовослужбовців.

На трибуни пускають тільки тих, у кого є довідка про те, що людина не хвора на коронавірус. Ветеранів повинні були розсадити з урахуванням соціальної дистанції, причому дивитися парад вони можуть без масок.

Раніше журналісти повідомляли, що близько 80 ветеранів Другої світової, які на параді будуть сидіти поруч з президентом Путіним, були ізольовані протягом 2 тижнів через пандемію.

Раніше стало відомо, що глава окупаційної російської адміністрації Криму Сергій Аксьонов передумав скасовувати парад Перемоги в столиці Криму Сімферополі.

Зараз ви читаєте новину «"Поламався літак": світові лідери проігнорували путінський парад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі