понеділок, 12 березня 2018 17:08

Замах на перших осіб держави може стати підставою для введення надзвичайного стану – військовий експерт

Замах на перших осіб держави може стати підставою для введення надзвичайного стану – військовий експерт
Володимира Рубана арештували на 60 днів без права викупу. ФОТО: slovoidilo.ua

Затримання Володимира Рубана – добре відомий російський сценарій, за яким діє українська влада.

Про це розповів в коментарі Gazeta.ua військовий експерт Олег Жданов.

"Це інсценування від початку до кінця. Щоб підготувати населення до плану "Б". Якщо соціологія показує, що діюче керівництво програє вибори, вони підуть на російський сценарій. Це коли підривали будинки, щоб склалася суспільна думка, що потрібна друга Чеченська війна. Влада готова занурити нас у кров і хаос. Другий варіант – відміна виборів і введення надзвичайного чи військового стану. Рубан – маріонетка, він чудово знав, на що йшов. Вірогідно, що він на гачку і йому нема куди дітися", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Рубана: Савченко викликали на допит - вона залишила Україну

За його оцінками, арсенал, який намагався привезти Рубан, не можна застосувати, а зброю можна купити на чорному ринку в Україні.

"Постріли гранатомету є, а самих гранатометів немає. Міномет є, але міни не відповідають калібру. Якщо це одноразове постачання, то арсенал не може бути застосований для бойових дій. Якщо це багаторазове постачання – тоді чому затриманий він один? Де мережа - супровід, "кришуючі"? Їхати з таким арсеналом на блокпости – треба мати стовідсоткову гарантію, що тебе пропустять. Звісно, якщо ти в здоровому глузді, з ясною пам'яттю і не самовпевнений авантюрист. За даними спецслужб на руках у населення від 5,5 до шести мільйонів стволів стрілецької зброї. Ризикувати, проїжджаючи чотири кордони блокпостів, ніхто не буде. Купити зброю можна на чорному ринку. Її сьогодні в країні безліч", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій відреагував на затримання Рубана

Версія про підготовку замаху на перших осіб держави виглядає мало реальною.

"У СБУ говорять, що вели Рубана дев'ять місяців. Отже як мінімум у великих містах, де могли бути скоєні теракти, зараз мають тривати масові арешти бойовиків і агентурних мереж. Тих, хто мав отримати цю зброю. Версія про підготовку замаху на перших осіб держави – це підстава для введення надзвичайного чи військового стану. Вона викликає багато сумнівів. Чому прем'єр Володимир Гройсман і спікер парламенту Андрій Парубій у цей список не потрапили? Якщо робляться такі заяви, треба давати якесь обґрунтування. Де Рубан і де Порошенко? Броньований кортеж, який мчить по вулицях Києва, і Рубан на кордоні з зоною АТО з мінометом без мін. Але частина матеріалів справи засекречена. Не хочуть деталізувати", - підсумував він.

Володимир Рубан керівник штабу Громадської організації "Офіцерський корпус" був затриманий вранці 8 березня під час перетину лінії розмежування на контрольному пункті "Майорськ".

Зараз ви читаєте новину «Замах на перших осіб держави може стати підставою для введення надзвичайного стану – військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі