понеділок, 25 березня 2019 18:44

Погрожують судді, який виніс вирок Януковичу

Погрожують судді, який виніс вирок Януковичу
Суддя Владислав Дев'ятко отримав лист з погрозами. Фото: Skelet-info

Голова Оболонського районного суду Києва Владислав Дев'ятко, який вів справу Віктора Януковича, отримав листа з погрозами.

Суддя зазначив, що погрози надіслали з електронної пошти під назвою С14. Відповідне повідомлення опубліковано на сайті Вищої ради правосуддя.

"На виконання вимог закону повідомляю, що 18 березня 2019 року об 11:14 на адресу Оболонського районного суду Києва [email protected] з електронної пошти [email protected] прийшло електронне повідомлення із заголовком "Чекай, сволото" і з вкладенням погрозливого змісту", - сказано в заяві.

Суддя вважає, що цей факт є кримінальним правоопорушенням - погрозою насильством судді у зв'язку із здійсненням ним правосуддя. Дев'ятко закликав Вищу раду правосуддя і Генеральну прокуратуру зайнятися цією справою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охорона кума Путіна тримала журналістів у лісі під камери двох телеканалів

У той же час глава С14 Євген Карась спростував причетність організації до розсилки цих листів.

"Хтось від імені С14 розіслав листи. В десятки судів і прокуратур України. Тепер співробітників оперативних і оперативно-технічних служб легально відправлять на "прослушку" і стеження за активістами С14. У всіх регіонах України", - написав він в Facebook ще 20 березня.

24 січня цього року Оболонський райсуд Києва засудив Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі у справі про державну зраду. Рішення оголосив суддя Оболонського райсуду Києва Владислав Дев'ятко.

Згідно з вироком, термін відбування покарання Януковичу буде відраховуватися з часу його затримання.

Янукович утік до Росії в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на Майдані Незалежності у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Погрожують судді, який виніс вирок Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі