неділя, 20 березня 2022 15:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Погрожували, стріляли в повітря, затримували - мирну акцію розігнали окупанти

Погрожували, стріляли в повітря, затримували - мирну акцію розігнали окупанти
Приблизно 60 учасників повернулись до набережної. Тоді людей почали валити на землю Фото: прінт-скрін відео

20 березня у Бердянську Запорізької області приблизно 200-250 людей вийшли на мирну акцію протесту проти російської окупації. Мітингувальників почали затримувати та бити рашисти.

Коротке відео із місця події опублікував Оперативний ЗСУ.

Люди зібралися на набережній міста. Під час акції вони тримали прапори України, співали пісні. Потім гуртом пішли центральною вулицею до виконкому, де сидять окупанти.

Окупантів ставало більше, людей оточили. Приблизно 60 учасників повернулись до набережної. Тоді людей почали валити на землю.

"Потім їх почали роздягати, обшукувати речі", - розповіла учаниця мітингу.

Російські окупанти стріляли у повітря. Інших людей почали відтісняти, погрожували вистрелити в ноги. Що зробили з тими, кого повалили та обшукували, невідомо. Ймовірно, їх затримали, оскільки поряд стояли два автозаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти дісталися до прапора на будівлю окупованого Херсона

На відео видно, як військові із автоматами поклали на землю затриманих неозброєних мітингувальників. На фоні чутно, як кричать налякані жінки.

У Херсоні триває акція протесту проти російської окупації. Про це повідомляє "Укрінформ". Місцеві мешканці влаштували мирну акцію. Вийшли на площу Перемоги з українськими прапорами. Один з учасників акції розповів, що спочатку люди стояли біля кінотеатру "Україна". Потім підійшли до ОДА. Там кричали окупантам патріотичні гасла. Мітинг влаштували і у Новотроїцькому на Херсонщині.

Зараз ви читаєте новину «Погрожували, стріляли в повітря, затримували - мирну акцію розігнали окупанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі