середа, 22 липня 2020 09:02

Погода майже ідеальна для прогулянок, прогнозує синоптик

Погода майже ідеальна для прогулянок, прогнозує синоптик
22 липня в Україну прийде атмосферний фронт. Фото: gazeta.ua

У середу 22 липня погоду в Україні формуватиме атмосферний фронт, який принесе прохолоду, а в окремі регіони - дощі.

Таким прогнозом на своїй сторінці у Facebook поділилася синоптик Наталка Діденко.

"22 липня через Україну пройде атмосферний фронт. Оскільки фронт - холодний (на карті 1 синя лінія з "колючками"), то завтра в його тилу буде значно свіжішим повітря на півночі України, у західних областях й так не спекотно, а також дещо знизиться температура повітря на Вінниччині й частині Черкащини", - повідомила синоптик.

У згаданих районах та областях удень у середу очікують +20...+25 градусів. На решті території України - півдні, сході та більшості областей центру втримається висока температура повітря, +25...+32 градуси. Вітер буде північно-західний, невеликий або помірний.

Над більшою частиною України буде переважно суха, максимум хмарна, погода.

"Ми звикли, що якщо фронт, то дощі. Все правильно. Проте потужний антициклон Albreght так уперто випихатиме фронт, що той просто не встигатиме поналивати потрібних йому, фронту, дощів. Тому опади ймовірні в областях Прикарпаття - аякже, а також на Сумщині, Полтавщині, у Харківській та Луганській областях", - прогнозує Діденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 22 липня: чого чекати у день загадок і відкриттів

У Києві в середу буде свіжіше, денна температура повітря знизиться до +22...+24 градусів. Удень столиця вже опиниться в тиловій частині фронту, тому дощів не очікують.

"Погода буде майже ідеальною для роботи на свіжому повітрі, прогулянок і вільного дихання. Таких днів у році не так багато, літо вже стає балуваним, зводиться навшпиньки, зазирає на серпень-вересень, тому заплануйте щось на вулиці, а не в офісі чи квартирі", - наостанок порадила Наталка Діденко.

Погода в Україні з 20 по 24 липня змінюватиметься: від спеки до незначного похолодання, подекуди очікують на дощі з грозами. Такі прогнози дає Український гідрометеоцентр на передостанній тиждень липня.

Зараз ви читаєте новину «Погода майже ідеальна для прогулянок, прогнозує синоптик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі