четвер, 25 червня 2015 19:56

Під слідчим ізолятором щодня чергують друзі підозрюваних у вбивстві Бузини
7

Фото: Геннадій ГНИП

Щовечора біля ізолятора тимчасового тримання по пров. Косогірний,7 у Києві збираються друзі та родичі активістів 25-річних Андрія Медведька і Дениса Поліщука. Їх підозрюють у вбивстві журналіста Олеся Бузини. Його невідомі застрелили 16 квітня перед під'їздом будинку на столичній вул. Дегтярівській.

23 червня за Дениса Поліщука заставу в 5 млн. грн сплатив бізнесмен 40-річний Олексій Тамразов. Другий затриманий Андрій Медведько за рішенням суду лишатиметься за ґратами до 14 серпня.

Біля воріт ізолятора стоїть звукова апаратура, стенд з фотографіями ув'язнених, їхні фото розклеєні на стіні. "Система знищує партіотів" - написано поруч із портретами. У прозору пластикову коробку збирають гроші. Видно купюри по 200, 100, 50, 20, 10 гривень.

"Ми щоденно проводимо пікети. Не намагаємося робити їх масовими. Головне, щоб тут лунала музика, щоб хлопці відчували підтримку, - розповідає друг хлопців Сергій Бондар. - Збираємо кошти, передачі. З недобудованого гаража видно вікно камери, де сидить Андрій Медведько. У камеру до нього підсаджують різних кримінальних елементів, аби щось випитати, щоб потім слідству було легше садити патріотів. Ми займали активну громадянську позицію, виступали проти незаконних забудов, організувати турнір "Кубок молодого футболу" для школярів різних міст всієї України. За Андрієм стежили останні кілька років".

Андрій Медведько — активіст об'єднання націоналістів "С-14", член ВО "Свобода". Закінчив Київський політехнічний інститут. Балотувався в Київраду. Майже рік служив на Донбасі в батальйоні МВС "Київ-2".

Денис Поліщук брав участь в акціях проти незаконних забудов. Служив у АТО начальником взводу в 54-й розвідбригаді. Закінчив Національний університет харчових технологій, Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації КПІ. На виборах 2012-го балотувався в народні депутати.

"У справі багато помилок і неточностей", - говорить Сергій Войченко, адвокат Дениса Поліщука. "Хтось бачив "Форд-Транзит", хтось "Форд-Фокус". Скажіть, як можна переплутати здоровенний бус і легковик?"

У підозрюваних не виявили зброї. Вони не виказували неприязні до Бузини. У машині вбивці знайшли одяг. Цей одяг віддали на експертизу і порівняли з ДНК жуйки, яку десь виплюнула мати Андрія Медведька.

"Мати каже, що вона жувальних гумок не вживає, бо має пломби в зубах", - додає адвокат.

На думку Войченка, арешт приурочили указу президента, який вимагав активізувати розкриття вбивства Бузини.

"Я бачила, що за ним стежили десь з березня. В кінці квітня мені розбили машину. Це було біля дому. Спрацювала сигналізація, з балкону я побачила, що чоловік з речами в руках в блайзері швидко сів у "Тойоту Рав 4" і поїхав. Дорогу техніку і навігатор у салоні лишили. А особисті речі забрали. Я зрозуміла, що це якось ненормально" - каже дівчина Медведька Анастасія Ярова.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Під слідчим ізолятором щодня чергують друзі підозрюваних у вбивстві Бузини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі