вівторок, 10 вересня 2019 18:30

Почнуться судові процеси над корупціонерами: хто у зоні ризику

Почнуться судові процеси над корупціонерами: хто у зоні ризику
Леонід Швець: Порошенка будуть ганяти. Але нова влада поки робить вигляд, що в цьому не зацікавлена Фото: Сергій Старостенко

Володимир Зеленський заявив, що восени поточного року можуть розпочатися судові процеси над корупціонерами. У зоні ризику п'ятий президент України Петро Порошенко.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить політичний оглядач Леонід Швець.

"Антикорупційний суд сам призначив датою початку своєї роботи 5 вересня. Після того, як їх обрали, вони взяли кілька місяців на організаційну роботу. Суспільство за останні 5 років не побачило справедливості. Ніхто не сів. А хто сів, той і вийшов. Тому запит на встановлення справедливості колосальний. Порошенка будуть ганяти. Але нова влада поки робить вигляд, що в цьому не зацікавлена. Портнову дали карт-бланш. Було б краще, аби це відбувалося в рамках законодавства та нормальної доказової бази. Порошенко за 5 років своєї каденції багато кого образив. Але довести це в суді дуже важко. Вже є 11 проваджень, де фігурує минулий президент. Тому йому зараз буде не до політики. Туди ж Кононенко, Грановський намагається домовитись. Корбан казав, що він приходив і просив не позиватись. Я думаю, що це вирішать за якісь відступні", - каже Швець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відповів на петицію про Супрун-міністра

Політична ситуація зараз демонструє спектр можливостей, пояснює експерт.

"З однієї сторони жорсткий авторитарний режим. У Зеленського все для цього є. З іншого боку, він так може витягнути нас з цього болота. Дати копняка, а далі зможемо продовжувати, бо найстрашніше подолане. Або ж це може поєднатися: самодурство з виваженими кроками, як було у Саакашвілі. Провів шикарні реформи, але останньому терміні став вередливим диктатором. Всі можливості відкриті. Небезпека у тому, як одна людина впорається сама з собою", - додає він.

Повне інтерв'ю з Леонідом Швецем читайте у журналу "Країна" від 12 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Почнуться судові процеси над корупціонерами: хто у зоні ризику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі