середа, 28 листопада 2007 08:26

Початок близькосхідного саміту в Аннаполісі обнадійливий

Ізраїль і Палестина домовилися про відновлення перерваних сім років тому переговорів, які мають завершитися до кінця 2008 року створенням незалежної палестинської держави, повідомляє Associated Press. Відповідна угода була підписана президентом США Джорджем Бушем, прем"єр-міністром Ізраїлю Ехудом Ольмертом і лідером Палестинської автономії Махмудом Аббасом у середу на відкритті близькосхідного саміту в американському Аннаполісі.

Перший раунд переговорів відбудеться 12 грудня, після чого вони, як передбачається, поновлюватимуться кожні два тижні. Ізраїльський і палестинський лідери вже пообіцяли, що не обійдуть стороною жодну проблемну тему.

Крім Аббаса і Ольмерта у форумі в Аннаполісі візьмуть участь спостерігачі від багатьох країн і міжнародних організацій, включаючи генсека ООН Пан Гі Муна.

Тим часом у секторі Газа і на західному березі Йордану тривають протести проти переговорів Махмуда Аббаса з керівництвом Ізраїлю в Аннаполісі. За даними Ha"aretz, в результаті розгону поліцією демонстрації у Хевроні на Західному березі загинув один палестинець, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Початок близькосхідного саміту в Аннаполісі обнадійливий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі