субота, 16 червня 2007 17:36

По Придністров"ю вже домовились

Відомий американський аналітичний центр Stratfor виступив з твердженням про можливе укладення "секретної угоди" по Придністров"ю між Росією і Молдою для того, щоб Москва могла на законних підставах тримати свої війська в "стратегічно значущій точці Європи", а також для протидії розширенню НАТО і крокам США з розгортання ПРО і військових баз поблизу Росії.

Повідомляючи, що перші чутки про подібну угоду з"явилися ще в кінці травня, Stratfor тепер стверджує, що "угода, схоже, виглядає більше, ніж чутками і Росія може використовувати Молдову як плацдарм для повернення назад до Європи".

"Тоді як Захід виступає проти незаконної російської присутності в Молдові, а Росія приступає до виходу з ДОЗСЕ, з"явилися чутки про те, що Росія і Молдова домовилися, що у випадку, якщо російські війська зможуть залишатися в Придністров"ї ще в протягом 10 років, Росія погодиться з тим, що Молдова знов приєднає до себе цей сепаратистський район. При цьому обидві сторони припинять свої взаємні економічні блокади", стверджується в аналітичному матеріалі центру, поширеному увечері в п"ятницю.

Stratfor (Strategic Forcasting), який в одному з відомих американських бізнес-видань був охарактеризований як "тіньове ЦРУ", є приватною компанією, яка базується в Остіні (штат Техас), і спеціалізується на наданні аналітичної інформації, з власних джерел по ключових геополітичних, стратегічних і економічних процесах в світі.

Компанія поставляє інформацію своїм клієнтам як в урядових і військових структурах, так і в найбільших корпораціях в США і за кордоном, але в американських ЗМІ містяться різні оцінки точності аналітичних прогнозів центру, повідомляє РІА Новини.


Зараз ви читаєте новину «По Придністров"ю вже домовились». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі