понеділок, 03 травня 2010 17:57

По Донецьку їздили ретро-авто з портретами Сталіна (ФОТО)
28

Донецька обласна громадська організація "Клуб "Авто Ретро Донбасу" взяла участь в російсько-українському автопробігу "Перемогли разом", присвяченому 65-річчю Перемоги.

2 травня 10 ретро машин-клубу "АРД" на один день приєдналися до колони з 30 російських авто. Разом з росіянами побували біля "Вічного вогню" в Макіївці і поклали квіти до пам'ятника "Жертвам фашизму" в Донецьку.

"Ініціатори цієї акції - моряки-підводники, - розповів Gazeta.ua президент Клубу "Авто Ретро Донбасу" Сергій Пожидаєв, - Ми познайомилися з хлопцями з Мурманська по Інтернету, і вирішили підтримати. Я теж служив у флоті. З Мурманська маршрут автоколони пролягав до Санкт-Петербурга, звідти до Москви, Києва, Харкова. 2 травня ми зустріли їх в Ясиноватій (під Донецьком). З Донецька колона відправилася до Севастополя, а кінцева мета автопробігу - Варна (Болгарія), де минулого року знайшли радянський підводний човен".

Донецькі цінителі ретро 2 травня прикрасили три своїх машини портретами Сталіна.

"Це не політика, а пошана до історії, - запевнив Пожидаєв. - Сталін виграв ту війну, не проміняв сина на генерала".

"А я поставив Сталіна тільки з любові до старовини, - розповів власник "Волги" 1960 року випуску 57-рiчний Михайло Калафат. - Тоді мало хто їздив без вождя за склом. Моя машина - результат реставрації, в ній кожна дрібниця з тієї епохи. Окрім кольору. Ми її пофарбували в блакитний металік, а в ті роки був в моді чорний. Ходила приказка: щоб у тебе все було чорне - фрак, ікра і "Волга". Єдиний її недолік - не економічна, але за радянських часів на бензині не економили, літр коштував 3 копійки, а стакан солодкої газованої води - 4 коп".

Фото: Тетяна Заровна/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «По Донецьку їздили ретро-авто з портретами Сталіна (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі