четвер, 11 липня 2019 11:22

"Плювок в обличчя воїнам" - експерт розповів, чому Зеленський відмінив парад

"Плювок в обличчя воїнам" - експерт розповів, чому Зеленський відмінив парад
Віктор Таран: відміна параду - це просто популізм перед виборами. Загравання з проросійським електоратом. Фото: Радіо Свобода

Парад - це символ нашої воюючої нації. Для кожної нормальної країни армія є пріоритетом.

Про це в коментарі для Gazeta.ua каже політолог Віктор Таран.

"Під час параду весь народ висловлює подяку військовим за безпеку та мирне небо над головою. Таким чином ми віддаємо шану нашим захисникам. Країна, що воює, не зможе перемогти, не поважаючи свою армію. Скасування параду - це плювок в обличчя усім воїнам. Зеленський не орієнтується у важливих державницьких заходах, не розуміє усього символізму параду до Дня Незалежності. Через свою необізнаність наш новий президент свідомо чи випадково топчеться по державним символам.

1917-го у нас були теж політики, що відстоювали ідею демілітаризації - Володимир Винниченко, Михайло Грушевський. Вони відмовились від армії та були захоплені більшовицькою навалою", - нагадує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський - це приклад, коли люди обирають замість гідності тисячу гривень

На його думку, суспільство має знайти змогу виказати повагу та вдячність армії, попри рішення президента.

"Зараз пропонують провести громадський парад. Зеленський обіцяє роздати гроші солдатам у вигляді премії. Вийде, що кожен вояк отримає 1200 гривень. Це - не та сума, за яку можна відмовитись від державного символу. Це - просто популізм перед виборами. Загравання з проросійським електоратом", - пояснює Віктор Таран.

Альтернативний громадський парад - це досить непогана ідея, вважає він.

"Зеленський не може приймати його апріорі. Не може казати "Слава Україні", адже не усвідомлює значення цих слів. Після відміни державного параду Зеленський може втратити якийсь відсоток електорального рейтингу, адже від нього відвернуться виборці заходу та центру України. Але південь і схід підтримає цю ідею. Тож "Слуга народу" таким чином може компенсувати втрачене", - додає політолог.

Президент Володимир Зеленський скасував військовий парад на День Незалежності.

Зекономлені гроші віддадуть військовим у вигляді премій, заявив він у відеозверненні в Facebook.

Зараз ви читаєте новину «"Плювок в обличчя воїнам" - експерт розповів, чому Зеленський відмінив парад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі