четвер, 09 травня 2024 11:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Плетенчук розповів про особливості літальних шпигунів ворога

Плетенчук розповів про особливості літальних шпигунів ворога
Російські безпілотні розвідники, які агресор застосовує щодня у неймовірній кількості, шукають уразливі об'єкти критичної інфраструктури та можливі місця скупчення ЗСУ. Фото: Сили оборони півдня

Росіяни щодня застосовують велику кількість розвідувальних БПЛА, щоб знайти важливі, на їх погляд, "точки" для ураження.

Безпілотні розвідники, які агресор застосовує щодня у неймовірній кількості, шукають уразливі об'єкти критичної інфраструктури та можливі місця скупчення ЗСУ, розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Вони це роблять, щоб виявити можливі місця скупчення Збройних сил із подальшим завданням вогневого ураження. Так само вони шукають уразливі об'єкти цивільної інфраструктури, в першу чергу, критичної інфраструктури. Саме з такою метою вони знаходяться у повітрі", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дивний вихід судна: розповіли про дії РФ під час обстрілу

Щодня українська ППО збиває по декілька таких одиниць, додав військовий. 7 травня на півдні було зафіксовано проліт 175 розвідувальних БПЛА противника.

"Попри те, що кожен дрон коштує в районі $100 тис. і більше, росіяни їх не перестають масово використовувати. Питання навіть не в кількості дронів-розвідників, а в кількості вилетів. Кількість вилетів, зазвичай, перевищує півтори сотні за добу у нашій зоні відповідальності. По них постійно працює ППО. Іноді це збиття, іноді - технічна протидія, і в цьому відбувається робота і робота ця - успішна", - наголосив Плетенчук.

У 2024 році Україна наздогнала Російську Федерацію за виробництвом дронів-камікадзе, аналогічним Shahed-131 та Shahed-136. Підписано низку контрактів з приватними виробниками, переважно це стосується ліцензійного виробництва, заявив гендиректор Укроборонпрому Герман Сметанін.

Зараз ви читаєте новину «Плетенчук розповів про особливості літальних шпигунів ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі