пʼятниця, 29 травня 2015 11:12

Полонений ГРУшник Єрофеєв хоче, щоб його судили лише за шпигунство

Полонений ГРУшник Єрофеєв хоче, щоб його судили лише за шпигунство

Затриманий силами АТО в Щасті 16 травня капітан Головного розвідувального управління Генштабу РФ Євген Єрофеєв хоче перекваліфікувати свою статтю, за якою його звинувачують в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю Новой газете.

"З моїм адвокатом ми хочемо перекваліфікувати статтю з тероризму на шпигунство. Без коментарів", - сказав він.

Єрофєєв повідомив, що говорив з цього приводу з консулом, який його відвідав.

"Він поставив мені найпростіші процесуальні питання. Я поставив йому теж питання, він їх записав. Обіцяв через кілька днів під'їхати, відповісти на них якимось чином. Основне, звичайно, питання - це з приводу моєї сім'ї. Ну і з приводу моєї статті, яка мені інкримінується, - тероризм", - сказав він журналісту.

За словами військового, його палата посилено охороняється: спецпідрозділом СБУ "Альфа" і місцевими військовослужбовцями.

Нагадаємо, що 16 травня на Луганщині українські бійці спіймали двох військових з частини ГРУ РФ, що базується у Тольятті, Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва. Росія визнала, що бійці їхні, але вже звільнені.

27 травня Єрофеєв подав скаргу на рішення Шевченківського суду столиці про його арешт. На відміну від Єрофєєва, Олександр Александров свій арешт не оскаржуватиме.

Зустріч з консулом полонених ГРУшників відбулась 28 травня, близько 17 години.

Зараз ви читаєте новину «Полонений ГРУшник Єрофеєв хоче, щоб його судили лише за шпигунство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua