середа, 28 лютого 2007 18:21

Північ Таджикистану залишився без газу і світла через борги користувачів

Енергетичні підприємства Таджикистану скоротили подачу природного газу і електроенергії в Согдійську область на півночі країни, де проживають близько двох мільйонів людей.

Обмеження в постачаннях газу, як заявив голова держпідприємства "Таджикгаз" Фатхиддін Мухсиддінов, пов"язані з великою заборгованістю населення за спожите паливо. За його словами, загальний борг області за газ складає близько $18 мільйонів, при цьому оплата за споживання цього виду палива не перевищує 53%.

Якщо тиждень тому Худжанд, адміністративний центр Согдійської області, отримував 14 тисяч кубометрів газу на годину, відзначив керівник компанії "Сугдгаз" Аловаддін Нізомов, то в даний час - тільки 8,5 тисяч кубометрів на годину. Цей об"єм газу, за його словами, забезпечує промислові підприємства і близько 10% населення міста.

Тим часом в області ввели жорсткий ліміт на подачу електроенергії. Безперебійно енергію отримують тільки життєво важливі об"єкти, міським жителям вона поступає по три години на добу, а села взагалі позбавлені електроенергії.

Як заявив глава держкомпанії "Баркі Точик" ("Енергія Таджикистану") Шаріфхон Самієв, "рівень води у водосховищі Нурекської ГЕС впав до критичної позначки, у зв"язку з чим виробництво енергії різко знизилося", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Північ Таджикистану залишився без газу і світла через борги користувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі